“Als je gemotiveerd bent: zeker doen!”

Wat was jouw motivatie om bio-ingenieur te worden?

De zeer sterke en uitgebreide basis, waar je allerlei verschillende domeinen leert kennen. Na de eerste twee jaar kan je dan vlotter je keuze maken om verder te specialiseren in je interesse.

Wat doe je voor werk?

Ik ben doctoraatsstudent aan de Universiteit Gent, aan de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen. Ik werk in het labo van Industriƫle Biotechnologie en Biokatalyse (InBio), onder leiding van Prof. dr. ir. Wim Soetaert.

Ik doe onderzoek naar de procesontwikkeling en productie van nieuwe biosurfactants, geproduceerd door gist. Het is dus een beetje microbiologie, biotechnologie (fermentatie/moleculair werk) en chemie verweven door elkaar.

Welk advies wil je startende studenten meegeven?

Als je nog niet zeker bent van wat je wil kiezen, kies dan voor het breedste. Later kan je nog verder kiezen, als je al wat meer weet wat je echt interessant vindt.

Dat vond ik zo goed aan de opleiding Bio-ingenieurswetenschappen: zo heb ik ontdekt dat ik echt gefascineerd ben door de microbiologie en industriƫle biotechnologie, waardoor ik nu ook in die branche werk.

Pas op, het is zeker niet gemakkelijk. Weet dus op voorhand dat het moeite kost. Maar als je gemotiveerd bent: zeker doen!

Ook wij studeerden af als bio-ingenieur in de Chemie: