“Volg je hart en verruim je geest”

Wat was jouw motivatie om bio-ingenieur te worden?

Begrijpen hoe zaken in elkaar zitten en dingen zelf maken trok me aan in ingenieursopleidingen. Daarnaast had en heb ik ook een grote interesse in de levende natuur. Met de opleiding Bio-ingenieur sla je deze twee vliegen in een klap.

Wat doe je voor werk?

Ik werk als coördinator van Denktank Oikos, die de ecologische uitdaging in het hart van het maatschappelijk debat wil plaatsen. Dat betekent lezingen geven, debatten organiseren, boeken publiceren, opiniestukken en essays schrijven en nog veel meer.

Het is eigenlijk een job waarvoor geen juiste vooropleiding bestaat. Maar ik merk wel dat de opleiding Bio-ingenieur erbij van pas komt: het gaf me inzicht in complexe ecologische problemen én de voorgestelde oplossingen voor die problemen. Een sterk getrainde analytische geest komt elke dag van pas in het gericht aanpakken van grote en kleine uitdagingen.

Welk advies wil je startende studenten meegeven?

Volg je hart en verruim je geest. Volg als keuzevak iets uit een totaal andere richting zoals filosofie, verrijk je ervaring met engagement in de civiele samenleving. En rebelleer als er zaken je tegen de borst stuiten.

Ook wij studeerden af als bio-ingenieur in de Voeding: