“De brede basis van de opleiding is ook voor je toekomstige werkgever een pluspunt!”

Wat was jouw motivatie om bio-ingenieur te worden?

"Wat wil je later worden?" Het is een vaak gestelde vraag in het lager onderwijs. Mijn antwoord was toen steevast ingenieur, zonder effectief te weten wat dit inhield.

Naarmate de jaren in het middelbaar vorderden, nam mijn interesse in de exacte wetenschappen toe. Aangezien er niet meteen één wetenschap was die er tussenuit sprong, bleek bio-ingenieur voor mij een perfecte keuze te zijn.

De brede basis tijdens de eerste jaren van de studie gaf mij de mogelijkheid om uit te maken waar mijn interesse lag en zo in de volgende jaren van de studie een gerichtere keuze te maken.

Wat doe je voor werk?

Ik werk voor ProDigest, een spin-off bedrijf van de Universiteit Gent dat gastro-intestinaal onderzoek verricht voor de food-, feed- en pharmasector.

Mijn functie is momenteel tweezijdig: ik werk als Research Scientist op de onderzoeksafdeling en als Quality & Standardization Officer. Een mooi voorbeeld van het feit dat de studie van bio-ingenieur je een brede basis meegeeft waar je nog alle richtingen mee uit kunt.

Als Research Scientist sta ik in voor het ontwikkelen van nieuwe producten binnen het bedrijf. Hierbij word ik gedurende het hele proces betrokken. Van het uitdenken tot het uitvoerende werk: rapporteren en op de markt brengen. Tijdens de opleiding wordt je probleemoplossend vermogen gesterkt, wat in deze functie goed van pas komt.

Als Quality & Standardization Officer sta ik in voor het invoeren van een kwaliteitssyteem binnen het bedrijf. Hierbij komen opnieuw de vaardigheden die ik opgedaan heb tijdens de opleiding goed van pas.

Welk advies wil je startende studenten meegeven?

De studie van bio-ingenieur geeft je een zeer brede basis mee, zodat je nog alle richtingen uit kan. Ook voor je toekomstige werkgever is dit een groot pluspunt, aangezien je op verschillende fronten kan ingezet worden.

Ook wij studeerden af als bio-ingenieur in de Voeding: