“Als je interesse voor natuur en techniek hebt, is deze richting zeker een aanrader.”

Wat was jouw motivatie om bio-ingenieur te worden?

In het middelbaar had ik veel interesse in wetenschap en wiskunde. Bio-ingenieur was voor mij een vanzelfsprekende keuze: de opleiding biedt een mooi totaalpakket aan in beide domeinen.

Wat doe je voor werk?

Ik ben marine environmental engineer ter ondersteuning van de baggerprojecten wereldwijd. Een greep uit mijn takenpakket: pluimmodellering, meetboeien installeren, waste- en sewage-management, projectprocedures opstellen, turbidity screens installeren en gegevens uit environmental monitoring systemen verwerken.

Het leuke is dat mijn job zeer toegepast kan zijn. Ik werk regelmatig buiten en leer op werven over de hele wereld mensen kennen. Zo kom ik op mooie, vaak onbekende plaatsen terecht. Het is een behoorlijk zelfstandige job: ik moet zelf mijn plan trekken om mijn taken tot een goed einde te brengen.

Welk advies wil je startende studenten meegeven?

Bio-ingenieur is een richting waar je heel wat kanten mee op kan. Als je interesse voor natuur en techniek hebt, is deze richting zeker een aanrader. Tijdens je studies krijg je ook makkelijk de kans een buitenlandervaring op te doen via bijvoorbeeld een Erasmusuitwisseling. Grijp die kans met beide handen!

Ook wij studeerden af als bio-ingenieur in de Milieu: