“Bij BENEO krijg je een unieke kans om alle vaardigheden eigen aan de bio-ingenieur aan bod te laten komen en verder te ontwikkelen ”

Wat was jouw motivatie om bio-ingenieur te worden?

De opleiding bio-ingenieur trok mij enorm aan omdat het volgens mij een perfecte combinatie was van enerzijds alle vakken die ik graag deed in het middelbaar (chemie, biologie, …) en anderzijds een ingenieursopleiding (wat betekent dat er een link gemaakt wordt naar de praktische toepassingen). Toen ik naar de informatiedag kwam, viel me ook de open en positieve sfeer op, die ik heel erg kon appreciëren. Een laatste reden dat ik voor bio-ingenieur koos is dat je als bio-ingenieur heel veel mogelijkheden hebt op de arbeidsmarkt (verschillende soorten functies in verschillende sectoren).

Wat doe je voor werk?

BENEO is een jong, ambitieus en sterk groeiend bedrijf met een moderne en vooruitstrevende visie op voeding en welzijn van mens en dier. BENEO is wereldwijd actief door middel van een wereldwijd netwerk van experts. BENEO is in nauw contact met de grootste mondiale voedingsbedrijven en wordt door hen erkend voor zijn technologische en voedingskundige inzichten en ontwikkelingen. Deze erkenning vertaalt zich in strategische samenwerkingsverbanden op hoog niveau met als doel efficiënte oplossingen te bieden aan de uitdagingen waarmee de moderne samenleving wordt geconfronteerd. Bij BENEO krijg je een unieke kans om alle vaardigheden (voedingskundige, economische, (bio)chemische, landbouwkundige, biologische, entrepreneurship…) eigen aan de bio-ingenieur aan bod te laten komen en verder te ontwikkelen en dit binnen een uitdagende internationale en multiculturele context. Ikzelf ben commercieel verantwoordelijk voor regio Noord-Europa (Benelux, UK/Ierland, Frankrijk & de Scandinavische landen) binnen BENEO. Concreet wil dit zeggen dat ik een team van 6 sales ingenieurs aanstuur om onze producten te verkopen bij onze klanten. Mijn team bestaat uitsluitend uit technisch geschoolde mensen (bio-ingenieur, chemicus, …) want technische expertise wordt hoog in het vaandel gedragen bij BENEO.

Welk advies wil je startende studenten meegeven?

Bio-ingenieurs hebben een hoopvolle toekomst omdat zovele jonge sectoren zoals (functionele) voeding, groene energie, milieutechnologie, biomedische industrie, … zeer sterk afhankelijk zijn van kennisdomeinen die zeer sterk aanleunen bij de opleiding van de bio-ingenieur. Deze doet er weliswaar goed aan om zijn/haar studies te complementeren met een vorming in bedrijfsmanagement en/of leiderschap, tijdens en/of na de studies. Het is deze combinatie die de bio-ingenieur zal toelaten om optimaal gebruik te kunnen maken van de opportuniteiten in de arbeidsmarkt en om later vlot te kunnen doorgroeien in elke firma.

Ook wij studeerden af als bio-ingenieur in de Cel en gen: