“De ideale combinatie tussen verschillende takken van de wetenschap.”

Wat was jouw motivatie om bio-ingenieur te worden?

De ideale combinatie tussen verschillende takken van de wetenschap. Net genoeg om overal over te kunnen meepraten. Boeiende richting met enorm veel keuzemogelijkheden en werkgelegenheid. Ik vond het ook een groot voordeel dat je gemakkelijk een thesis in het buitenland kan doen.

Wat doe je voor werk?

Limagrain is een veredelingsbedrijf; wij produceren dus zaaizaad. Als onderzoeksingenieur ben ik verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe fenotyperingstools voor de veredelaars. We proberen zo scoringtaken, die nu manueel gebeuren, te automatiseren. Hiervoor gaan we telkens op zoek naar nieuwe technologie├źn op de markt. De job is heel afwisselend door de combinatie van congressen, veldwerk en bureauwerk. Zo mag ik af en toe met de tractor rijden, wat natuurlijk een pluspunt is.

Welk advies wil je startende studenten meegeven?

Vooral geen schrik hebben, het ziet er moeilijker uit dan het is. Tip om te slagen: studeer elke dag een beetje, zo lijkt het veel minder tijdens de examenperiode. Doe een thesis in het buitenland! Kies voor wat je interessant vindt en verander regelmatig van specialisatie zodat je een brede variatie aan skills kan opbouwen.

Ook wij studeerden af als bio-ingenieur in de Landbouw: