Wat was jouw motivatie om bio-ingenieur te worden?

Mijn ouders hebben een landbouwbedrijf, vandaar de interesse in landbouw. Ook ben ik steeds geïnteresseerd geweest in onderzoek, waardoor ik al snel bij de studie bio-ingenieur uitkwam.

Wat doe je voor werk?

Samen met mijn collega’s van de “Development” afdeling, onderzoek ik de werking van gewasbeschermingsmiddelen in fruit- en groentegewassen. Naast de werking van deze middelen (effectiviteitsproeven), onderzoeken we ook hun effect op nuttigen (selectiviteitsproeven) en het gewas zelf (plantveiligheidsproeven). Een gedeelte van de proeven voeren we zelf uit, maar de meerderheid van de proeven wordt uitbesteed aan proefstations (vb. PCFruit, PCG, Inagro, PSKW,…). Deze resultaten bespreken we dan met mensen in ons hoofdkwartier in Duitsland. Kortom, ik heb een heel boeiende en gevarieerde job!

Welk advies wil je startende studenten meegeven?

Kies een studierichting die je aanspreekt en laat je keuze niet te veel afhangen van wat je vrienden gaan doen. Het grote voordeel van de studierichting bio-ingenieur is dat je verschillende kanten op kan met dit diploma (onderzoek, onderwijs, regelgeving, …).

Ook wij studeerden af als bio-ingenieur in de Landbouw: