“het internationale van de opleiding”

Wat was jouw motivatie om bio-ingenieur te worden?

De wetenschappelijke en praktische insteek, de ingenieursopleiding, de brede waaier aan mogelijkheden na de opleiding om in verschillende industrieën aan de slag te kunnen, de link met een duurzaam bestaan/duurzame ontwikkeling, de impact die je als bio-ingenieur op de wereld kan maken, het internationale van de opleiding, de mogelijkheden om zowel binnen NGO, privé als overheid aan de slag te geraken!

Wat doe je voor werk?

Binnen Procter & Gamble ben ik verantwoordelijk voor de aankoop van energie (gas, elektriciteit) over West-Europa. Ik draag eveneens de globale verantwoordelijkheid voor het uitwerken van een hernieuwbaar energie portfolio binnen het bedrijf dat gericht is op het voorzien van 30% van onze energievoorziening voor de productie sites globaal tegen 2020! In deze rol ben ik verantwoordelijk voor de identificatie van de projecten, de financiële analyse, relationship management, de partnerships en de commerciële negotiatie met de ontwikkelaars – het volledige E2E proces. Deze combinatie van skills is zeker mede mogelijk geworden om uit te voeren binnen mijn huidige functie door de combinatie van de skills die ik tijdens de bio-ingenieur opleiding heb verworven, de passie voor duurzaamheid en de Masteropleiding op de Vlerick Business School, die de perfecte link heeft gelegd naar de industrie!

Welk advies wil je startende studenten meegeven?

Start met een open mindset aan de opleiding. Het gaat hem meer om de skills die je verwerft dan echt over de inhoud van wat je doet! Probeer in de loop van de jaren iets te kiezen wat je graag doet en waar je interesse voor hebt! Passie drijft altijd naar de juiste beslissingen en zal ervoor zorgen dat je diezelfde passie kan delen/gebruiken of uitstralen in je toekomstige job, waar die ook is! Probeer zoveel mogelijk internationale ervaring op te doen, want deze komt je heel goed van pas op zoek naar je droomjob. Het verruimt ook je visie over hoe andere mensen naar problemen kijken & verbetert je taalkennis! Probeer zoveel mogelijk economielessen of keuzevakken mee te pikken tijdens je opleiding. Het is soms moeilijk om de directe link met de industrie te maken wanneer je opgeleid wordt als ingenieur. Een basis economische achtergrond gaat je heel wat verder helpen! Wees dus leergierig, ook al zie je jezelf in een NGO werken na de opleiding, een gezonde kennis van economie en bedrijfskunde is altijd meegenomen en houdt alle opties open!

Ook wij studeerden af als bio-ingenieur in de Milieu: