Wat was jouw motivatie om bio-ingenieur te worden?

De praktische toepassing van wetenschappen heeft me altijd geĂŻnteresseerd, en meer in het bijzonder biologie en chemie. Bio-ingenieur bood me een mooie combinatie en veel job opties. Oorspronkelijk had ik voor de richting biotechnologie gekozen. Maar tijdens mijn studies ontwikkelde ik een passie voor het culinaire en vond zonder problemen werk in de voedingssector.

Wat doe je voor werk?

Binnen Spadel ben ik verantwoordelijk voor de innovatieprogramma’s op het gebied van producten, verpakking en processen voor de productie van dranken op basis van natuurlijk mineraal water. Er is een sterke focus op technieken die minder belastend zijn voor het milieu, en gezondere drank opties. Binnen de innovatie cel zorg voor een nauwe samenwerking met zowat alle afdelingen binnen het bedrijf. Natuurlijk speelt marketing een belangrijke rol, maar ook CSR, Supply Chain en Operations zijn belangrijke partners.

Welk advies wil je startende studenten meegeven?

Door mijn studiekeuze heb ik de wereld gezien, en geproefd! Ontwikkel een passie en maak er je job van, en ga elke dag met veel goesting aan de slag.

Ook wij studeerden af als bio-ingenieur in de Cel en gen: