“Durf je eigen interesses na te streven”

Wat was jouw motivatie om bio-ingenieur te worden?

Toen ik in het middelbaar zat, leek het me erg fijn om een ingenieur te worden die met levende materie werkt.

Aangezien ik sterk geïnteresseerd ben in natuur en wetenschappen, was de opleiding tot bio-ingenieur een logische keuze.

Als bio-ingenieur krijg je een goed onderbouwde en brede ingenieursvorming en heb je ook een groot gamma aan jobmogelijkheden.

Wat doe je voor werk?

Als secretaris-generaal van InnovaWood sta ik aan het roer van een netwerk van onderzoeksinstellingen die actief zijn in de hout- en meubelsector. Het netwerk omvat 55 leden uit 27 landen en heeft als doel deze sectoren te ondersteunen via onderzoek en ontwikkeling van innovaties.

In mijn job ondersteun ik de Europese activiteiten van de leden en het netwerk via projecten en beleid, en via activiteiten die innovatie stimuleren. Ik hou de vinger aan de pols van wat er op Europees vlak gebeurt voor de sector en onderhoud contacten met de industrie en de Europese instellingen om de belangen van het netwerk te verdedigen. Om onderlinge samenwerking te stimuleren bij de leden, organiseren we thematische workshops en allerlei beleidsondersteunende initiatieven.

Welk advies wil je startende studenten meegeven?

Kies voor een opleiding waarvan het hoofdthema je het meeste aanspreekt of passioneert en sta open voor nieuwe uitdagingen.

Durf je eigen interesses na te streven en platgetreden paden te verlaten, via bijvoorbeeld een internationale uitwisseling of keuzevakken die je kennis nog kunnen verrijken en verbreden.

Probeer je aangeleerde kennis in een breder perspectief te zetten en te integreren in de context van de maatschappelijke ontwikkelingen.

Persoonlijkheid en ingesteldheid zijn belangrijke eigenschappen die je als student verder ontwikkelt - ze zijn minstens even belangrijk als de theoretische kennis die je aanleert tijdens je opleiding.

Ook wij studeerden af als bio-ingenieur in de Milieu: