“Doe wat je graag doet!”

Wat was jouw motivatie om bio-ingenieur te worden?

Toen ik net afgestudeerd was als lijnpiloot ging Sabena failliet, dus besloot ik nog wat verder te studeren. Eerlijk gezegd wist ik niet wat gekozen: ik vond alle wetenschappen leuk.

Omwille van de brede wetenschappelijke vorming koos ik voor bio-ingenieur. Al snel werd duidelijk dat chemie mijn ding niet was, en van oudsher gebeten door de groene bacterie ging ik voor de plezantste opleiding: land- en bosbeheer. Ik had niet beter kunnen kiezen! Uitdagend, interessant, leerrijk en plezant. Het werd een groot avontuur en een geweldige ontdekkingstocht. Zo is voor mij nu ook inzake natuurbeheer en -bescherming ‘the sky no longer the limit!’

Wat doe je voor werk?

Ik werk als freelancer en heb een zeer divers takenpakket. Ik geef hoofdzakelijk vormingen voor Inverde over wetgeving en beleid in de groene sector. Daarnaast geef ik ook opleidingen aan de (toekomstige) boswachters, natuurinspecteurs en beleidsadviseurs van het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB).

Ik schrijf webteksten voor het ANB en maak digitale opleidingstrajecten op de website ecopedia, werk aan natuurbeheerplannen en voer studies uit.

In de tijd die me rest zaag ik plankjes en plant ik bomen voor mijn kunstproject BOISaRT.

Welk advies wil je startende studenten meegeven?

Doe wat je graag doet en doe dat met hart, ziel en oeverloos enthousiasme!

Ook wij studeerden af als bio-ingenieur in de Milieu: