Wat was jouw motivatie om bio-ingenieur te worden?

Ik ben altijd gefascineerd geweest door voeding, vooral door de wetenschappelijke kant ervan. Bijvoorbeeld hoe je lekkere frisdrank kan maken zonder suiker, zoals zero-frisdranken.

Mijn studiekeuze gebeurde dan ook heel bewust, met die focus: in de opleiding tot bio-ingenieur kan je kiezen voor een masteropleiding in de levensmiddelenwetenschappen en voeding.

Wat doe je voor werk?

Ik ben zaakvoerder van NONA drinks. Ik heb een alcoholvrije gin ontwikkeld, NONA June, die ik via mijn webshop en in de betere speciaalzaken verkoop.

Voor de samenstelling van de gin kon ik teruggrijpen naar de wetenschappelijke kennis uit mijn opleiding. Destillatie, extracten, zelfs de 9 planten die ik erin verwerkt heb: het komt allemaal uit mijn opleiding in de Bio-ingenieurswetenschappen.
Zonder die wetenschappelijke kennis zou dit nooit gelukt zijn. Omdat alcohol vluchtige componenten beter vasthoudt en tegelijk zorgt voor een verlengde houdbaarheid, is een alcoholvrije gin maken best een uitdaging. Als bio-ingenieur ben je in staat om hierover na te denken.

Daarnaast sta ik momenteel ook zelf in voor de marketing van mijn product.

Je eigen bedrijf hebben is enorm boeiend: je komt voor veel uitdagingen te staan, maar je beleeft ook veel dingen die je anders nooit zou beleefd hebben.

Welk advies wil je startende studenten meegeven?

Ga voor je passie!

Ook wij studeerden af als bio-ingenieur in de Voeding: