Wat was jouw motivatie om bio-ingenieur te worden?

Toen ik 18 jaar was, had ik nog geen idee welke richting ik uit wou gaan. Ik heb toen gekozen voor een richting waar je nog alle richtingen mee uit kunt.

Wat doe je voor werk?

Ik ben verantwoordelijk voor de kwaliteit en de voedselveligheid van de producten die bij Paschka worden geproduceerd. Ik doe regelmatige rondgangen en inspectieronden binnen de productie, ik geef opleidingen aan het personeel en ik voer kwaliteitscontroles en analyseplannen in en volg ze op. Ik handel ook klachten af en zorg ervoor dat we de nodige kwaliteitslabels behalen, zoals bijvoorbeeld het biolabel.

Om dit allemaal naar behoren uit te voeren, is het belangrijk up-to-date te zijn met veranderende wetgeving en standaarden.

Welk advies wil je startende studenten meegeven?

Als je voor deze richting kiest, kan je in vele sectoren terecht, voor een brede waaier aan functies.
Na je studies heb je dan wel een brede achtergrondkennis, maar op werkvloer kan je eigenlijk nog niet veel. Wees dus zeer kieskeurig met het kiezen van je eerste job, want daar ga je pas het 'echte werk' leren.

Ook wij studeerden af als bio-ingenieur in de Voeding: