Word bio-ingenieur

Je bent jong en je wil wat ! Maar wat wil je? Het secundair onderwijs kent geen geheimen meer voor jou, maar wat ga je straks studeren? Deze keuze is niet gemakkelijk, want het aanbod om verder te studeren is immers heel groot. Het is dus des te belangrijker om je goed te informeren en zo de juiste keuzes te maken. Deze site helpt daarbij.

Want, misschien is bio-ingenieur wel iets voor jou ! Een bio-ingenieur, wat is dat en wat doet die horen we je zeggen. Dit willen we je laten ontdekken aan de hand van getuigenissen van bio-ingenieurs afgestudeerd aan één van de universiteiten in Vlaanderen. Via hun profielen nemen we je mee in de wondere wereld van de bio-ingenieur en maak je kennis met een greep uit de vele functies die bio-ingenieurs uitoefenen zowel in binnen- als buitenland, privé-sector of overheid.

Je zal merken dat bio-ingenieurs boeiende en afwisselende jobs uitoefenen en bezig zijn met belangrijke maatschappelijke thema’s zoals de duurzame productie en transformatie van voeding en andere biomassa, milieuproblemen, beheer van natuurlijke hulpbronnen en de ontwikkeling van de zogenaamde bio-economie; dit is een economie die niet enkel meer gebaseerd is op fossiele grondstoffen maar meer en meer op hernieuwbare grondstoffen en bio-energie. Uit de profielen blijkt ook dat bio-ingenieurs flexibel zijn, probleemoplossend denken en zichzelf en hun omgeving voortdurend bijsturen.

Kortom, bij een bio-ingenieur past niet één bepaalde job, maar hij/zij kan veel verschillende jobs aan; dit door zijn veelzijdige opleiding met een mix van wetenschappelijke en maatschappelijke vakken, van theorie en practica vanaf de start van je bacheloropleiding. Het niveau is zowel breed als diepgaand. Het studietraject ligt niet vast bij het begin, maar door de jaren heen stel je als student je eigen pakket samen uit een ruim aanbod afgestemd op jouw interesses.

Ben je geboeid door wetenschappen en wil je mee werken aan de economie van morgen? Twijfel dan niet langer en word bio-ingenieur!